Volvo
Dobrodošli na strani
Volvo car Slovenija
Izberite zastopnika
Leskoškova 2, 1000 Ljubljana
Zagrebška cesta 38, 2000 Maribor
Gorjupova ulica 1, 1000 Ljubljana
Flajšmanova ulica 3, 1000 Ljubljana
Istrska cesta 12, 6000 Koper
27.09.2017

Volvo Cars z novim XC40 prvič vstopa v segment kompaktnih športnih terencev

Volvo Cars, proizvajalec avtomobilov premijskega razreda, je danes še dodatno razširil svojo ponudbo športnih terencev. V Milanu v Italiji so predstavili model XC40, ki je za švedsko znamko prvi kompaktni športni terenec.

Prihod XC40 je za Volvo na nek način zgodovinski dogodek. Prvič bodo namreč v svoji paleti istočasno na voljo trije različni športni terenci Volvo, ki nastopajo v različnih segmentih. In Volvo bo imel prvič svojega predstavnika v segmentu kompaktnih športnih terencev, ki je v tem trenutku najhitreje rastoči avtomobilski razred. Na ta način si Volvo tlakuje pot k še dodatnem izboljšanju svoje dobičkonosnosti.

XC40 je tudi prvi model znamke Volvo, ki je nastal na podlagi povsem nove modularne arhitekture CMA. Na tej platformi bodo v prihodnosti nastali tudi novi modeli serije 40 in novi električni avtomobili. Skupen razvoj s kitajsko znamko Geely pa optimizira tudi ekonomsko-finančni vidik razvoja avtomobilov na podlagi platforme CMA.

“Z modelom XC40 prvič vstopamo v segment malih športnih terencev, kar znamki Volvo zagotavlja nove usmeritve,” pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave Volvo Cars. “To je svež, kreativen in mladosten član družine Volvo. Prav zato smo ga predstavili v Milanu, mladostno živahnem evropskem mestu, ki je tudi ena izmed globalnih metropol mode, umetnosti, oblikovanja in življenjskega sloga.”

XC40 bo opremljen z nagrajenimi tehnologijami, ki so znane že iz novih vozil serij 90 in 60. Po zaslugi teh tehnologij bo XC40 eden izmed najbolje opremljenih kompaktnih športnih terencev na trgu. Varnostna in asistenčna oprema vključuje sisteme City Safety, Pilot Assist, sistem proti zapustitvi cestišča (Run-Off Road Protection and Mitigation) in Cross Traffic Alert s 360-stopinjsko kamero, ki skupaj olajšujeta parkirni manever.

XC40 tudi ponuja radikalno nov pristop pri shranjevanju stvari, opreme in tovora v notranjosti avtomobila. Prostor je izrabljen še bolj premišljeno in učinkovito, kar pomeni, da so odlagalne površine še večje in bolj praktične. XC40 ponuja velike predale v vratih, v tleh, poleg tega pa je na voljo tudi poseben prostor za mobilni telefon, kjer je omogočeno brezžično polnjenje baterije. Praktične kljuke pa omogočajo, da torbe in nakupovalne vrečke med vožnjo ostajajo na svojem mestu.

Volvo XC40 bo najprej na voljo z dvema motorjema – dizelskim D4 in štiricilindrskim bencinskim T5. Kasneje pa bodo dodani še drugi pogonski sklopi, med drugim tudi priključni hibrid in tudi povsem električna različica. XC40 bo tudi prvi model znamke Volvo, ki bo na voljo z novim 3-cilinderskim motorjem.

Proizvodnja novega XC40 se v tovarni v belgijskem Gentu začenja v mesecu novembru.

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij