Volvo
Dobrodošli na strani
Volvo car Slovenija
Izberite zastopnika
Leskoškova 2, 1000 Ljubljana
Zagrebška cesta 38, 2000 Maribor
Gorjupova ulica 1, 1000 Ljubljana
Flajšmanova ulica 3, 1000 Ljubljana
Istrska cesta 12, 6000 Koper
12.12.2016

Švedska policija bo prva dobila na uporabo policijsko različico novega Volva V90. Kasneje bodo sledile še druge države.

Prvi primerki policijske različice novega modela V90 bodo švedski policiji dobavljeni v začetku prihodnjega leta. Ob tem pa je treba dodati, da je Volvo V90 dobil sploh najvišjo oceno v zgodovini izjemno zahtevnih preizkusov, ki jih za svoja potencialna vozila organizira švedska policija.

Zahteve za intervencijska vozila so seveda še precej strožje kot za običajna vozila. Policijska vozila morajo zadostovati zelo strogim zahtevam na področjih voznih lastnosti, udobja, kvalitete in ergonomije.

Preizkus, ki ga opravljajo v okviru švedske policije, je razdeljen na pet področij: test zavorne poti, test na poligonu z ovirami, akcija z in brez zaviranja ter intervencijska vožnja pri veliki hitrosti. Volvo V90 je prejel 9.2 točke od desetih možnih, kar je sploh najboljši rezultat v zgodovini tega testiranja.

V zaključnem poročilu so zapisali, da se je Volvo V90 odrezal tako dobro, da je praktično nemogoče odkriti še tako majhno napako. Šasija, volan, vzmetenje in ostale vozne lastnosti so bile izjemno učinkovite. Hitro menjavanje pasu pri veliki hitrosti je bilo izjemno enostavno, saj avtomobil povsem gladko izvede nalogo, ki mu je bila ukazana.

Švedska policija bo prva, ki bo uporabljala policijske različice V90. Seveda pa Volvo policijska vozila prodaja tudi v drugih državah. V preteklosti so vozila Volvo uporabljale policije na Norveškem in Nizozemskem, v Italiji in Veliki Britaniji. Volvo V90 bo na voljo vsem zainteresiranim policijam.

S policijsko različico modela V90 Volvo na novo postavlja standarde. Nagrajeni karavan z izjemno vozniško izkušnjo so namreč transformirali v učinkovito intervencijsko vozilo. Za to ima največ zaslug oddelek Volvo Car Special Products, katerega razvojniki razvijajo vozila, ki ustrezajo specifičnim zahtevam policijskih vozil.

Policijska različica V90 se kar precej razlikuje od standardne. Šasija je močnejša in bolj dinamična, zavore in vzmetenje je močnejše, poleg tega pa je avtomobil opremljen z vso potrebno komunikacijsko opremo. Za transformacijo standardnega Volva V90 v policijsko različico je potrebnega približno teden časa. Vse skupaj pa opravijo v Volvovi posebni sestavljalnici v Torslandi na Švedskem.

Volvo ima tudi sicer izjemno bogato zgodovino izdelovanja policijskih vozil. Že daljnega leta 1929 se je švedska policija borila proti kriminalu v vozilih  znamke Volvo. V kasnejših desetletjih pa sta policijsko "uniformo" dobila tudi klasična modela Amazon in 144. V zadnjem času so policijskim namenom služile predvsem različice modelov XC70 in V70. Ob tem je treba omeniti, da je bil tudi Volvo XC70 v svojem času s strani švedske policije razglašen za najboljše policijsko vozilo.

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij